Svartvinbärsaft i saftmaja

Svartvinbärssaft i saftmaja

Nu är det äntligen dags för svartvinbärsaften. Den i mitt tycke absolut godaste saften. Dessutom superenkel att göra, plocka bär, skölj, häll dem i saftmajan tillsammans med socker och koka ca 1 timme. Perfekt för en latmask som mig. Mormor sa alltid ca 300 g socker till 1 kg bär, så det kör jag på och det blir supergod saft som håller bra.

Saftmaja är guds gåva till oss saftälskare! Enkelt att använda, hygieniskt och blir underbar saft. Jag lovar det är en investering man inte ångrar. Jag älskar min!

 

Recept på svartvinbärsaft i saftmaja

300 g socker till 1 kg bär.

Skölj bären, lägg ner dem i saftmajans ångdel. Fyll saftmajan med vatten och slå på plattan.

Jag brukar koka ca 1 timme för att få ur all saft. därefter tappar jag upp den på varma flaskor som stått i ugnen i ca 100 grader 15-20 minuter för att steriliseras.

Vi rekommenderar följande produkter till detta recept: