Sparrissallad Vilda Hilda

Sparrissallad Vilda Hilda

Till 4 personer

  • 1 kg sparris
  • 2–3 medelstora färskpotatisar
  • 2 kokta ägg
  • 50 g smör
  • 4 msk solrosolja
  • 2 msk Balsamico Bianco
  • 2 msk rårörsocker
  • 3 msk flingsalt
  • 1 msk salladskrydda Vilda Hilda från (från Herbaria – kryddor för finsmakare)

Skölj sparisen och skala den (börja vid knoppen). Spara skalet och den nedersta biten till buljongen. Häll 2 liter vatten i en vid kastrull, tillsätt salt och socker, skal och den nedersta biten på sparrisen och låt vattnet koka upp. Ta upp skalen och den nedersta biten på stjälken. Sjud sparrisen ca 4 min.

Ta upp sparrisen och låt den svalna i kylskåpet. Blanda 1 msk Vilda Hilda med 2 msk sparrisvatten och låt det dra 5 min. Rör först ut med vinäger, sedan med olja till en vinägrett. Skala och dela det kokta ägget. Hacka vitan och gulan fint var för sig. Skala potatisen, skär den i små tärningar och koka den nästan mjuk i sparrisvattnet.

Lägg upp den kalla sparrisen på ett fat, fördela vinägrett Vilda Hilda över. Strö på ägg- och potatistärningar. Förbered minst 2 timmar före servering så att vinägretten ger smak åt sparrisen.