Sparrissallad Vilda Hilda
Sparrissallad Vilda Hilda
Till 4 personer
- 1 kg sparris
- 2–3 medelstora färskpotatisar
- 2 kokta ägg
- 50 g smör
- 4 msk solrosolja
- 2 msk Balsamico Bianco
- 2 msk rårörsocker
- 3 msk flingsalt
- 1 msk salladskrydda Vilda Hilda från (från Herbaria – kryddor för finsmakare)
Skölj sparisen och skala den (börja vid knoppen). Spara skalet och den nedersta biten till buljongen. Häll 2 liter vatten i en vid kastrull, tillsätt salt och socker, skal och den nedersta biten på sparrisen och låt vattnet koka upp. Ta upp skalen och den nedersta biten på stjälken. Sjud sparrisen ca 4 min.
Ta upp sparrisen och låt den svalna i kylskåpet. Blanda 1 msk Vilda Hilda med 2 msk sparrisvatten och låt det dra 5 min. Rör först ut med vinäger, sedan med olja till en vinägrett. Skala och dela det kokta ägget. Hacka vitan och gulan fint var för sig. Skala potatisen, skär den i små tärningar och koka den nästan mjuk i sparrisvattnet.
Lägg upp den kalla sparrisen på ett fat, fördela vinägrett Vilda Hilda över. Strö på ägg- och potatistärningar. Förbered minst 2 timmar före servering så att vinägretten ger smak åt sparrisen.