Diabetesbröd från Lindas bakskola

DIABETESBRÖD/DIABETESLIMPA

4 ägg
7 dl havregryn (mixas sedan till mjöl)
4 dl Keso, 4 procentig (mixas)
3/4 tsk salt
2 tsk bakpulver

1 limpa = 145 kolhydrater

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. 

2. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin med knivar.

3. Mixa Keson till en slät massa i en hushållsmaskin med knivar.

4. Blanda ner havregryn, Keso, salt och bakpulver i äggsmeten. Blanda ihop allt till en deg.

5. Stjälp upp degen i en limpform klädd med bakplåtspapper.

6. Grädda limpan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna innan du skär den i skivor.

 

recept från Lindas bakskola