Grillad kyckling med Resi
Grillad kyckling – trippelkryddad med Resi – med fylld potatis
Till 4 personer
- 1 kyckling 1,2 kg
- 100 g smör
- 3 msk Resi (Herbaria)
- En kryddspruta
- 1 värmetåligt dricksglas
- 500 g medelstor fast potatis
- 2 msk smör
- 1 gul lök, fint tärnad
- 1 vitlöksklyfta, fint tärnad
- ½ paprika, fint tärnad
- ½ ättiksgurka, fint tärnad
- 1 msk ketchup
- 1 msk majonnäs
- 1 ägg
- Salt
- Svartpeppar Trio Noir, mald (Herbaria)
Värm ugnen till 200°. Skölj kycklingen i kallt vatten och torka den med hushållspapper. Fräs 1 msk Resi i smör, passera kryddblandningen och fyll sprutan med den. Fyll glaset till hälften med varmt vatten och tillsätt 1 msk Resi. Gnid in kycklingens utsida med 1 msk Resi. Ställ glaset i en braspanna och ”trä” kycklingen till hälften över glaset. Spruta in det kryddade smöret jämnt fördelat i bröst och lår. Ställ försiktigt in braspannan i ugnen och stek kycklingen i 50–60 minuter. Pensla då och då med köttsaften.
Tvätta potatisarna och låt dem baka med i braspannan i 15 min. Ta ut dem ur ugnen, dela dem på längden och gröp ur dem. Hetta upp 2 msk smör i en kastrull. Fräs lök, vitlök och paprika mjukt. Låt svalna. Finfördela det som gröpts ur potatisen och tillsätt. Blanda i gurktärningar, ketchup, majonnäs och ägg. Smaka av med salt och peppar och fyll de urgröpta potatisarna. Låt dem bakas i braspannan ytterligare 10 min.