Klockargårdens

Klockargårdens

Klockargårdens är ett litet familjeföretag som verkar i norra Bergslagen i den vackra lilla kommunen Norberg. Här har det tillverkats beroendeframkallande produkter inom vardagslyx sedan 1996. Fokus har alltid varit att skapa roliga,  vackra,  väldoftande och vårdande produkter. Tanken är att det enkla är det bästa, och att man ska använda så rena och naturliga råvaror som möjligt. Men ibland när naturen inte riktigt räcker till och det är svårt att avstå så använder man till exempel färger och doftämnen som inte är helt naturliga.

Klockargårdens tvålar är oftast vegetabiliska och passar veganer men man använder i vissa recept en del animaliska produkter t ex ister, lanolin, silkesprotein, bivax och mjölk av två enkla anledningar, många av oss är inte veganer och det är välfungerande råvaror av absolut högsta kvalitet. Här tänker Klockargårdens lite som på självhushållningstiden, det gäller att ta vara på allt. 

Självklart är alla recept registrerade hos läkemedelsverket och alla råvaror är av högsta kvalitet, ofta är råvarorna t o m ätbara. Alla dofter och färger är godkända och av kosmetisk kvalitet. Självklart står det också på alla tvålar vad de innehåller. Både som lagen säger med inci-namn som är gemensamma inom EU men även på svenska. 

Sedan i början av 2000-talet har Klockargårdens samarbetat med små leverantörer i bland annat Indien för att ta fram vackra och funktionella tvålfat samt aromalampor. Från Indien kommer även tvättnötterna,  Himalayasaltet samt en hel del ingredienser och råvaror.