Fattiga riddare

Fattiga riddare för söta geishor

Körsbärssås:

  • 1 msk Söta Geishan (från Herbaria – kryddor för finsmakare)
  • 2 msk pressad citron
  • 2,5 dl dessertvin (t ex Riesling eller Beerenauslese)
  • 1 dl vatten
  • 200 g urkärnade körsbär

Fattiga riddare:

  • 8 tunna skivor dagsgammal vetelängd
  • 1 msk Söta Geishan (från Herbaria – kryddor för finsmakare)
  • 1 ägg
  • 2 ¼ dl grädde
  • 60 g rårörsocker
  • 2 msk smör
  • 2 msk nötcrème

Fattiga riddare

Blanda 1 msk Söta Geishan med citronsaft, vitvin och 1 dl vatten och låt det koka upp. Tillsätt körsbären och låt koka upp igen. Ta upp körsbären med en hålslev och låt dem kalla. Koka samman det kryddade vinet till ca 1,5 dl. Mosa 8 körsbär i vinet, passera genom en sil och håll moset varmt. Fyll resten av körsbären med nötcrème. Använd en sprits med fin tyll.

Blanda i en djup tallrik Söta Geishan, ägg, grädde och socker. Dela vetelängdsskivorna eller ta ut rundlar, doppa dem i äggblandningen och stek dem gyllengula i smör i en stekpanna. Servera med fyllda körsbär och körsbärssås.