Surdegsbröd

Surdegsbröd

Ingredienser

  • 950 g Manitoba Cream
  • 150 g rågmjöl
  • 360 g surdeg
  • 600 g vatten
  • 23 g salt

Blanda mjöl, vatten och surdeg i en matberedare. Kör på låg hastighet ca 5 min. Tillsätt saltet och kör 3 min på högre hastighet. Lägg degen i en låda med lock och låt jäsa 2.5 timmar. Stöt ihop degen vid 50 och 100 minuter. Knåda degen och dela i två delar, låt jäsa 2.5 timmar i väl mjölad jäskorg. (Alternativt 1.5 timme i rumstemperatur och sedan över natten i kylen) Värm upp ugnen med ugnssten till 250 grader. Sätt in bröden och sänk till 225 grader. Grädda ca 35 min. 

Surdegsbröd

Vi rekommenderar följande produkter till detta recept: