Choklad cupcakes

Choklad cupcakes

Ca 20 st

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ¾ dl kakao
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 150 g smör, smält
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl vetemjöl  

Frosting:

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao av god kvalitet
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 msk varmt kaffe

Strössel, bär eller blommor till garnering

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
  2. Fördela smeten i muffinsformar eller cupcakeformar, ca 2o st. Fyll dem till ¾.
  3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15–17 min. Låt dem kallna.
  4. Frosting: Blanda alla ingredienserna till frostingen i en skål utom kaffet. Anpassa mängden florsocker så att konsistensen blir lagom spritsbar. Häll sist i kaffet
  5. Häll frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på frostingen. Garnera därefter med bär, strössel eller vad man nu önskar.

Cupcakes

Vi rekommenderar följande produkter till detta recept: