Mjuk lingonpepparkaka med creemcheese frosting

Mjuk lingonpepparkaka med Creemcheese frosting

 

Ingredienser pepparkakan

75 gr rumsvarmt smör

2 ägg

2 dl socker

1,5 dl lingonsylt

3,5 dl vetemjöl

2 tsk ingefära

2 tsk kanel

1 tsk malda nejlikor

1 tsk mald kardemumma

2 tsk bakpulver

1,5 dl gräddfil

 

Frosting Ingredienser

100 g Philadelphiaost

2 dl florsocker

25 g smör

1 tsk vanlijsocker

 

Dekoration

Lingon eller andra bär, exvis blåbär, vinbär

 

Gör så här:

  • Smöra och bröa en form med ströbröd
  • Värm smöret i micron eller låt det stå tills det är rumsvarmt
  • Blanda ihop mjölet, bakpulvret och kryddorna i en skål eller ett mått
  • Påbärja smeten genom att vispa ägg och socker poröst i en annan skål, eller i matberedaren
  • Blanda ner smöret och gräddfilen i smeten
  • Blanda ner mjölblandningen i smeten
  • Häll i en form
  • Grädda i 175 grader i ca 40-45 minuter
  • Tag ut låt kakan svalna.
  • Blanda alla ingredienser till frostingen och bred ut på den kalla kakan, eller spritsa ut den i vackra mönster. Garnera med bär och ställ i kylskåpet

 

 

Vi rekommenderar följande produkter till detta recept: