Saltgurka

Saltgurka

2 kg västeråsgurkor ( små gurkor)
2 l vatten
2 dl grovt sallt

Ättikslag:
1,25 dl ättiksprit, 12 %
2 l vatten
2 dl grovt salt
0,5 tsk alunpulver

 

Gör så här:

Borsta västeråsgurkor i ljummet vatten. 2. Rör ut saltet i vattnet. Låt gurkorna ligga i lagen 1/2 – 1 dygn. Koka ihop en ättikslag av ättikssprit, vatten, salt och alun. Låt kallna.Ta gurkorna ur saltlagen och varva dem i stora glasburkar med väl rengjorda svartvinbärsblad, dillkronor, några tunna pepparrotskivor, vitpepparkorn och torkad hel ingefära. 5. Häll ättikslagen över gurkorna. Tillslut krukan genast. Förvara gurkorna mörkt och svalt. De är färdiga efter ca 3 veckor

Vi rekommenderar följande produkter till detta recept: