Bostongurka

Bostongurka

Ingredienser

  • 500 g gul lök
  • 500 g slanggurka
  • 500 g paprika (1 röd resten gröna)
  • 500 g syrliga äpplen

Vatten Lag:

  • 3 dl vatten
  • 3 dl ättiksprit
  • 3 dl socker
  • 1 msk salt
  • 1 msk gula senapsfrön

Skala och tärna löken. Kärna ur och tärna paprikan fint. Lägg lök och paprika i en bunke, koka upp vatten och häll över. Låt stå i 10 min häll sedan bort vattnet. Kärna ur äpplet och skär små tärningar, tärna även gurkan fint. Blanda lagen och koka upp den. Lägg i alla grönsakerna och koka ca 10 min. Häll upp hett på varma burkar och förslut. På bilden har bara röd paprika använts. För grönare bostongurka används mer grön paprika.

Bostongurka

Vi rekommenderar följande produkter till detta recept: