Små sockerfria gottebitar
Det här behöver du för 16 stycken bitar:
- 100 gram mörk choklad gärna 70% och uppåt
- En banan, gärna smal
- 60 gram jordnötssmör
- 1 msk smält kokosolja
mini muffinsformar att lägga dem i
Gör så här:
Smält chokladen i ett vattenbad. (Koka upp en kastrull med vatten. Ställ av den från värmen och sätt ned en skål med hackad choklad i baded. Rör om tills all choklad smält),
Under tiden chokladen smälter så blandar du jordnötssmör med smält kokosolja.
Skiva upp bananerna i 16 skivor, ca 1 cm tjocka.
Lägg alla muffinsformar i en stor form. Häll 1 tsk choklad i varje muffinsform. Ställ sedan alla muffinsformar i kylskåpet i ca 10 minuter eller tills chokladen stelnat något.
Lägg sedan en skiva banan i varje form.
Häll sedan över 1 tsk jordnötssmör blandning över bananen.
Häll sist över 1 tsk choklad på toppen.
Ställ in i frysen i 1 timma. Klar!
Förvara dem gärna i frysen tills du ska äta dem. De smälter ganska snabbt så låt dem inte stå framme i mer än 10 minuter i rumstemperatur.
receptet är från tidningen må bra
Vi rekommenderar följande produkter till detta recept:
-
-
-
Prel. i lager: Okänt