Små sockerfria gottebitar

Det här behöver du för 16 stycken bitar:

  • 100 gram mörk choklad gärna 70% och uppåt
  • En banan, gärna smal
  • 60 gram jordnötssmör
  • 1 msk smält kokosolja

mini muffinsformar att lägga dem i

 

Gör så här:

Smält chokladen i ett vattenbad. (Koka upp en kastrull med vatten. Ställ av den från värmen och sätt ned en skål med hackad choklad i baded. Rör om tills all choklad smält),

Under tiden chokladen smälter så blandar du jordnötssmör med smält kokosolja.

Skiva upp bananerna i 16 skivor, ca 1 cm tjocka.

Lägg alla muffinsformar i en stor form. Häll 1 tsk choklad i varje muffinsform. Ställ sedan alla muffinsformar i kylskåpet i ca 10 minuter eller tills chokladen stelnat något.

Lägg sedan en skiva banan i varje form.

Häll sedan över 1 tsk jordnötssmör blandning över bananen.

Häll sist över 1 tsk choklad på toppen.

Ställ in i frysen i 1 timma. Klar!

Förvara dem gärna i frysen tills du ska äta dem. De smälter ganska snabbt så låt dem inte stå framme i mer än 10 minuter i rumstemperatur.

 

receptet är från tidningen må bra

Vi rekommenderar följande produkter till detta recept: