Astrids Kanelkaka

Astrids Kanelkaka

Vill du göra en riktigt god kaka - Gör den här!

  • 2,5 dl gräddfil
  • 1 tsk bikarbonat
  • 175 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Fyllning:

  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kanel

Blanda gräddfilen och bikarbonaten och låt stå en stund.

Rör smör och socker pösigt rör i ett ägg i taget

Blanda mjöl och vaniljsocker, bakpulver och salt. rör ned det i äggsmeten omväxlande med gräddfilen

Smörj och bröa en form ringla ned smeten tillsammans med fyllningen

Grädda kakan ca 1 timme i 175 grader

Vi rekommenderar följande produkter till detta recept: