Frozen dulce de leche cheesecake

Frozen CheeseCake med dulce leche o flingsalt

Botten
20 st digestivekex
100 g smör, smält

Cheesecakefyllning
200 g Philadelphia
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vispgrädde, vispad
1/2 burk Dulce de leche (ca 1 dl) ”karamelliserad mjölk”

Gör så här
Botten
1. Smält smöret och krossa digestivekexen till smulor. (I matberedare el med mortel.)
2. Blanda digestivesmulet med det smälta smöret, blanda väl. Tryck ut i en 20 cm springform. I botten och upp på kanterna. Pressa till så sätter det sig!

Fyllningen
3. Separera äggen med gulor i en skål och vitor i en. Vispa upp vitorna till vitt, hårt skum.
4. Tillsätt Philadelphiaost, socker & vaniljsocker i skålen med äggulor. Vispa till en slät smet.
5. Vispa upp grädden fluffigt och vänd sedan ner i äggule- och Philadelphiasmeten.
6. Vänd till sist ner den hårt vispade äggvitan i smeten. Vänd, vänd vänd. Rör inte ut luften ur vitan utan tänk verkligen på att vända in den i smeten till en fluffig glassmet.
7. Häll i 1/3 smet i botten och lägg/dra ut några klickar dulce de leche. (rör om i den karamelliserade mjölken så blir den mjuk och medgörlig innan) Se bild ↓

 

9. Fyll upp med glassmet.
10. Det resterande jag hade kvar av dulce de leche’n lade jag i en ”pip-flaska” och gjorde ränder med, där jag sedan drog med en kniv tvärs över så att det blev så här ↓

11. Ställ in cheesecake’n i frysen i 6-7 timmar.
12. Ta ut den ca 25-30 min innan servering

Tips!
Toppa din dulce de leche-cheesecake med en nypa flingsalt innan servering så får du den där härliga söt-salta effekten, Mums!

 

Recept från Katarian König i Elle