Frukost för Lena

Frukost för Lena

Till 4 personer

  • 1 aromatiskt äpple (t ex cox-orange)
  • 220 g havregryn
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk Lilla Lena (från Herbaria – kryddor för finsmakare)
  • 1 msk grovt hackade hasselnötter
  • 150 g frukt (bär, persika, aprikos, melon, körsbär) i små tärningar
  • 1–2 msk soltorkade bär (t ex gojibär, blåbär, hallon, tranbär)
  • 200 g yoghurt (10 %)
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk rostade sesamfrön

Frukost för Lena

Tvätta äpplet. Riv det och blanda med havregryn, mjölk och Lilla Lena. Täck över skålen och låt blandningen svälla i kylskåp ett par timmar – eller över natten.

Tvätta och skär frukten i tärningar, låt bären vara hela. Blanda färsk och torkad frukt. Varva havregryn, yoghurt och blandad frukt i glas. Ringla flytande honung över. Strö till sist på hasselnötter och sesamfrön.
Tips: Både sesamfrön och hasselnötter smakar godast rostade. Rosta 200 g hasselnötter i 170° varm ugn i ca 5 minuter. Låt dem svalna och förvara dem lufttätt till du behöver dem.

Vi rekommenderar följande produkter till detta recept: