Växbo Lin Växbolin Disktrasa Oblekt med vit fåll - Hus-modern.se
5.0 1

Växbo Lin Växbolin Disktrasa Oblekt med vit fåll

(1 recensioner)

Storlek 33x33 cm För bästa uppsugningsförmåga ska trasan blötläggas och tvättas separat innan användning.

115 kr
I lager (1 st)   Leveranstid: 1-7 dagar
3758

Växbo lin Disktrasa oblekt med vit fåll

Disktrasan från Växbo Lin är vävd i en teknik som gör den porös och smidig. Den har riktiga stadkanter och är fållad i två sidor. Lin i sig själv är väldigt slitstarkt men den lilla unika xtra saken i disktrasorna från Växbo lin, gör att de håller extra länge. 

Lin har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något annat naturmaterial vi känner till. En disktrasa i hellinne absorberar effektivt och det går att torka riktigt torrt.

När det är dags att rengöra disktrasan kan den maskintvättas i 60°,  alternativt kokas i en kastrull med vatten på spisen.

Lin kommer från naturen och är ett äkta naturmaterial, så när trasan gjort sitt är det bara att lägga den på komposten. Disktrasorna från växbo lin är därför ett fantastiskt miljövänlig alternativ.

Disktrasan har en liten hängare som gör det enklare att hänga upp disktrasan på tork.

För bästa uppsugningsförmåga ska trasan blötläggas och  tvättas separat innan användning.

Storlek 33x33 cm ( krymper ca 9 %)

100 % linne

Kan tvättas i max 60° som bomullstvättAnvänd inte blekmedelSka ej torktumlasMycket hett strykjärn (200°C) (bomull, linne)Tål ej kemtvätt

 

Om linneprodukter från växbo lin

Alla tyger vävs, synas och sys hos fabriken i Växbo utanför Bollnäs. Linet kommer från Frankrike och Belgien, eftersom det tyvärr inte går att köpa Spånadslin i Sverige

Alla produkter är märkta med Naturskyddsföreningens ”Bra Miljöval” både gällande fiber och beredning. För mer utförlig info om vad denna märkning ställer för krav på råvara och tillverkning, se www.naturskyddsforeningen.se

Linet odlas enligt reglerna för ECO-flower (i Sverige Svanen) och färgerna har den ekologiska märkningen GOTS.

 

 

 

Tipsa

0
0

Recensioner

Lena Gummerus

Har använt lintrasor sedan ett par år, de är ett självklart alternativ. Eftersom de kan tvättas i hög temperatur har vi nu alltid fräsch disktrasa hemma. Vackra dessutom!

2019-03-28

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också