Grillad kyckling med Resi

Grillad kyckling – trippelkryddad med Resi – med fylld potatis

Till 4 personer

  • 1 kyckling 1,2 kg
  • 100 g smör
  • 3 msk Resi (Herbaria)
  • En kryddspruta
  • 1 värmetåligt dricksglas
  • 500 g medelstor fast potatis
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök, fint tärnad
  • 1 vitlöksklyfta, fint tärnad
  • ½ paprika, fint tärnad
  • ½ ättiksgurka, fint tärnad
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk majonnäs
  • 1 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar Trio Noir, mald (Herbaria)

Grillad kyckling med resi

Värm ugnen till 200°. Skölj kycklingen i kallt vatten och torka den med hushållspapper. Fräs 1 msk Resi i smör, passera kryddblandningen och fyll sprutan med den. Fyll glaset till hälften med varmt vatten och tillsätt 1 msk Resi. Gnid in kycklingens utsida med 1 msk Resi. Ställ glaset i en braspanna och ”trä” kycklingen till hälften över glaset. Spruta in det kryddade smöret jämnt fördelat i bröst och lår. Ställ försiktigt in braspannan i ugnen och stek kycklingen i 50–60 minuter. Pensla då och då med köttsaften.

Tvätta potatisarna och låt dem baka med i braspannan i 15 min. Ta ut dem ur ugnen, dela dem på längden och gröp ur dem. Hetta upp 2 msk smör i en kastrull. Fräs lök, vitlök och paprika mjukt. Låt svalna. Finfördela det som gröpts ur potatisen och tillsätt. Blanda i gurktärningar, ketchup, majonnäs och ägg. Smaka av med salt och peppar och fyll de urgröpta potatisarna. Låt dem bakas i braspannan ytterligare 10 min.