Chokladfudgekaka

Annas Chokladfudgekaka

Krämig och helt underbar!
Ca 10 bitar

Ingredienser till kakan:

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kallt kaffe
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Ingredienser till fudgen:

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g mörk choklad 56% plus
  • 75 g smör, rumsvarmt

Garnering:

  • 1 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret i smeten. Häll i smeten i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning i några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan svalna. Pudra över kakao.


Servera med lättvispad grädde, glass och färska bär!

Vi rekommenderar följande produkter till detta recept: