Pufz Mandelmusselform
Äntligen i silikon bakformar för mandelmusslor! En svensk klassiker möter modern design i en smidig mandelmusselform från Pufz. Har du svurit över att mandelmusslorna inte gått att få ut ur mormors gamla plåtformar trots penslande med smör? Det är slut med det nu dessa släpper supersmidigt och inte en enda mandelmussla behöver gå sönder! 15 bitar á 15 ml
Tyvärr, produkten har utgått ur vårt sortiment
Mandelmusslor med mandelmassa
Recept till ca 60 stycken
250 g mandelmassa 4 dl vetemjöl 200 g smör eller margarin 1 ägg
Steg 1
Riv mandelmassan grovt.
Vill du arbeta ihop degen för hand så lägger du mjölet i en hög på bakmattan/bordet. Gör en fördjupning i mjölhögen och lägg i mandelmassan i den.
Tillsätt ägget och rumsvarmt fett i bitar. Arbeta ihop till en deg med händerna eller en gaffel.
Vill du använda matberedare så lägger du i mjöl, riven mandelmassa, fett i bitar och ägget i matberedaren och arbetar ihop till en deg.
Låt degen vila övertäckt i kylskåp i minst 30 minuter.
Steg 2
Sätt ugnen på 200° C
Rulla degen i längder och dela dem i önskat antal lika stora bitar.
Tryck ut dem med mjölad tumme i formarna.
Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Stjälp ur kakorna medan de fortfarande är lite varma.
Fyll formarna med glass eller vispad grädde och bär, sylt eller frukt strax innan servering.
Tips! Pensla kakbotten med smält choklad så mjuknar inte kakan av fyllningen.